Académie Lafayette Playground

When Académie Lafayette decided to open a new K-2nd grade campus, the challenge of creating a playground (on a limited budget) became an opportunity to encourage imagination and creative group play through the design, scale and proximity of the forms. Unlike traditional playgrounds, this solution takes the collaborative context of the playground and actually makes it collaborative.

To maximize the limited budget, the forms of the playground were designed to be easily built by volunteers and found/recycled objects + donations were utilized (phase one). Through fundraising and a successful crowdfunding campaign at neighbor.ly the slide/tunnel/climbing wall was completed as a second phase in Fall 2013.

Envision Composite Decking donated by TAMKO Building Products
Slide Structure + Stainless Steel Slide Surface donated by Zahner
Phase Two Contractor - Centric Projects

copyright 2013 Ahram Park

copyright 2011 (Phase 1 Photos) KEM STUDIO